Tre bränder inom loppet av en vecka

Inom loppet av en vecka har inte mindre än tre bränder drabbat Storvreta. Samtliga tre misstänks vara anlagda.

 

Strax innan klockan 9 på lördagskvällen den 11 mars larmades räddningstjänsten om en brand vid Ärentunaskolan.

Räddningstjänst från tre stationer skickas ut och kan konstatera att ett antal byggbaracker är övertända. Byggbarackerna hör till det pågående bygget av ny idrottshall.

Beslut fattades att låta barackerna brinna ner och arbetet inriktades till att begränsa omfattningen. Utöver barackerna drabbades även arbetsfordon på området.

 

DSC_4423_800.jpg

 

SVT skriver följande om händelsen:

 

UNT skriver följande om händelsen:

 

24Uppsala skriver följande om händelsen:

 

Organisationen Utryckning Uppsala har publicerat ett antal bilder från släckningsarbetet som du hittar HÄR!

Enligt räddningstjänsten fanns det inte någon större risk att branden skulle sprida sig till skolan. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden. Branden tros vara anlagd men det finns i skrivande stund ingen information om gärningsman.

 

Strax före midnatt den 10 mars utbröt en brand i en container utanför Pluggparadiset. Branden var liten till omfattning och släcktes omgående. Branden tros vara anlagd men det finns i skrivande stund ingen information om gärningsman.

UNT skriver följande om händelsen:

24Uppsala skriver följande om händelsen:

 

Strax före midnatt den 4 mars utbröt en brand i närheten av Ärentunaskolan. Det var ett upplag med isoleringsmaterial tillhörande bygget av ny idrottshall som fattat eld. Branden tros vara anlagd men det finns i skrivande stund ingen information om gärningsman.

 

DSC_4423_800.jpg

 

Händelsen resulterade inte i någon medial uppmärksamhet men organisationen Utryckning Uppsala har publicerat ett antal bilder från släckningsarbetet som du hittar HÄR!

Share